zaterdag 27 mei 2017

Stapelen

Met volle kracht proberen we de boot van de kant af te duwen en ik sta klaar om een extra grote stootwil tussen onze boot en de steiger te hangen. Het is nog vroeg, kwart voor zes in de ochtend, het is grijs en de wind fluit door de masten. We zijn gisteren met prachtig weer aangekomen op Guernsey, St. Peter Port. Toen we naar bed gingen lagen we drie boten dik met bijna geen wind. In de nacht zijn daar nog een paar boten bij gekomen, de wind is 180 graden gedraaid en bovendien flink aangetrokken. Als gevolg daarvan liggen wij nu tegen de kant aan te duwen. Denk om de verf!!

Op de 4e boot van de rij vraagt een fransman in zijn onderbroek of alles ok is? 'No, it's not ok' roepen we terug. De fransman springt in actie, kleding is van later belang. Dat is op zich wel prettig want alle boten in de rij zijn frans en de meeste eigenaars spreken maar beperkt Engels dus hij legt ze wel even uit, in het Frans, hoe hij het hebben wil. Er wordt op boten geklopt zodat mensen wakker worden en na het nodige geduw en getrek, keert de rust weer terug.


Wij kunnen niet meer slapen en drinken koffie in de kuip terwijl we een eindeloze stoet boten de haven uit zien varen. Een grote club boten uit Frankrijk die een soort wedstrijd varen. Er vertrekt wel een boot of 50 en we zien ze allemaal tegelijk met zeil omhoog vertrekken naar...? Een mooi gezicht.
Een half uurtje later is de eerste boot alweer terug in de haven. Mast gebroken. Geen mooi gezicht.

Aan boord lijkt het op een Chinese wasserette. Wanneer we in de buurt van een haven liggen, is dat voor ons een mooie gelegenheid om ook weer op zoek te gaan naar een wasmachine. Die doen het over het algemeen goed, maar de drogers leveren soms half werk met als gevolg dat we de was verder moeten drogen. De zeelucht buiten heeft daar moeite mee dus hangen we ook veel binnen op. Het is sowieso maar de vraag of onze buren zitten te wachten op de aanblik op ons ondergoed...

Wat een verschil met Alderney waar we de afgelopen dagen lagen en waar de tijd stil lijkt te staan. Mooie landschappen en geen klap te doen. Je zou er bijna naar terug verlangen.
En zo we wennen langzaam aan het idee dat we steeds weer verder zullen trekken. Vandaag vertrekken we waarschijnlijk naar Jersey en daarna laten we de Kanaaleilanden achter ons en gaan we Bretagne verkennen. Tenzij de was dan nog niet droog is!

5 opmerkingen:

 1. Ha Floor en Cas, genoten van het stapelstukje.
  Floor je moet beslist een boek gaan schrijven met je humoristische schrijfstijl. Verborgen talent. Geniet van de dagen op Jersey.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Floor en Casper. Hier Marja en ik ben bij mam en Har. Hier ook tropisch en genieten met zijn drietje. Wijntje, Hapje, Kletsen, je kent het wel.
  Net genoten van je geweldige schrijfstijl. Echt Super leuk en kan me helemaal inleven.
  Theo is aan het werk in Zimbabwe en ik blijf lekker een nachtje hier slapen. Lekker chillen en veeeeel koffie morgenvroeg. Je welbekend.
  Geniet verder van jullie reis en wij van je leuke verslagen en foto's.
  Veeeeeel liefs vanuit het Brabantse en Limburgse voor jullie. xxx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel. Wij genieten volop, inmiddels in St Malo,Bretagne. De kleine boedha deelt een plankje met een beschermengeltje en we zijn fan van de stroop!

   Verwijderen
 3. weet niet of mijn berichtje goed is gegaan�� zonder assistentie van Har.
  Maar anders hier nogmaals! die Budha brengt jullie overal veilig heen!
  En als jullie Bonaire bezoeken dan op tijd melden want dan komen we die kant op! ������
  Goede vaart verder en geniet!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hé Casper en Floor, las jullie berichtje op ons blog. Erg herkenbaar dat'langzaam wennen aan het idee van verder trekken'. Hebben wij precies zo. Liggen nu in Zweden en beginnen net een beetje het gevoel van echt relaxed genieten te krijgen. Blijkbaar kun je je niet voorbereiden om echt weg te zijn maar moet je dat leren... Hopelijk tot later! Groet Petra en Bram

  BeantwoordenVerwijderen