maandag 8 mei 2017

Van land- naar zeerot?

"Voel jij al wat?" "Nee, niet echt, en jij?" "Nee, ook niet..." Is dit het nou? Hebben we ons al die maanden en weken afgevraagd hoe het zou voelen als we dan eindelijk los hadden gegooid en via het Noordzeekanaal richting zee zouden varen, eindelijk op weg op onze grote reis, en dan hebben we dat gedaan en blijkt het helemaal niet anders te voelen dan de start van een gemiddelde vakantie!!


Check out die stootwillen!!!
Deze dus!!Nou ja, niet helemaal. We zitten namelijk nog volop na te genieten van de onwijs gezellige afscheidsmiddag en avond en die organiseren we niet voor iedere zomertrip. Iedereen die er was: superbedankt voor alle lieve kaartjes, goede wensen, presentjes en vooral jullie aanwezigheid. We weten nu al zeker dat we bij terugkomst eenzelfde partijtje organiseren want het was echt top.Een paar uur later voelt het definitief anders wanneer we bij IJmuiden richting het zuidwesten draaien. We hebben de wind wel in de rug maar het is KOUD!!! We zijn de enigen die richting het zuiden varen. Waarschijnlijk omdat we daglicht hebben verkozen boven stroom mee. Het is weer even wennen aan de rollende golven die onder onze boot heen glijden en die ons heen en weer schudden. Gelukkig laat de eerste paar uren de zon zich nog wel zien. De eerste trip gaat voorspoedig en tegen half 8 lopen we Scheveningen binnen. Wind en golven zijn dan aardig toegenomen.

We slapen als een roos met in ons hoofd de illusie dat we maandagochtend bij het aanbreken van de werkweek als volleerde zeebonken wel even in 1 keer zullen doorstomen naar zonniger en vooral zuidelijker oorden. Mwoah, een blik op de weersvoorspellingen op maandagochtend vroeg doet ons anders besluiten. Een wind die in de loop van de dag gaat opbouwen naar 6 of 7 Beaufort... Wij gaan eerst maar eens even wennen aan ons nieuwe bestaan waarin tijd en tijdsdruk een stuk minder prominente plaats in dient te gaan nemen, we hebben de tijd!!

Voorjaar in Nederland

Je hoeft dus helemaal niet ver te varen om tropische bestemmingen aan toe doen!1 opmerking: