dinsdag 8 januari 2019

Hotseklotsen

Na 7 1/2 maand weer een echte tocht. In een dag of 5 naar Jamaica, 510 mijl. Slik....

Het lijkt er even op dat Aruba ons niet meer wil laten gaan nadat we Summerwind bij het wegvaren pontificaal op een ondiepte parkeren. Leuk hoor dat helderblauwe water, maar we zien liever niet dat we op een rif zitten.. Gelukkig met wat wiebelen, waggelen en wat geluk ziin we na een minuut of 15 vrij. En meteen klaarwakker!

Na een uurtje of 9 varen zitten de eerste 60 mijl er op. Het is wat rommelig maar we hotseklotsen er met een aardig vaartje doorheen. De eerste happy hour zit er ook al op.

We maken ons langzaam op voor de schemering, verhoogde viskans!!!

Morgen nieuwe berichten.

De SummerwindjesSent from Iridium Mail & Web.

3 opmerkingen:

 1. Ik zie weer beweging in het rode bootje op de kaart. Leuk dat jullie weer onderweg (? het zal op zee wel anders heten dan 'weg') zijn. Dat maakt het volgen voor ons wat boeiender. Als je zo'n bericht op het open water schrijft, neem ik aan dat we nog even moeten wachten op wat beelden. Vooruit dat geduld brengen we nog wel op. Hopelijk krijg jij, Floor, geen last van zeeziekte en verloopt de reis voorspoedig. Ben benieuwd naar de volgende berichten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Marjolijn van Westreenen8 januari 2019 om 23:06

  Dag lieve luitjes,
  Fijn dat de kop eraf is en dat jullie op weg gegaan zijn naar een nieuwe bestemming. We zullen duimen voor een lekker visje aan de haak, zodat een lekker maaltje jullie weer voldoende energie geeft voor een nieuwe dag op de woelige baren.
  goede vaart verder!
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel veel zeilplezier en goede vangst op jullie reus nasr Jamaica!

  BeantwoordenVerwijderen