woensdag 6 december 2017

Las Palmas - Mindelo (5)

Pittigste nacht tot nog toe met vlagen windkracht 7. Varen met een 2e rif in het grootzeil en een klein puntje genua voor balans en dat gaat goed gecontroleerd. De frequentie van de golven is hoog wat het wat oncomfortabel maakt. Maar alles gaat goed.

Gisterochtend nog een grote mahi mahi aan de haak. Als je met 6 tot 7 knopen door het water raast een hele klus om binnen te krijgen. Met een beetje hulp van de motor in de achteruit(!) won uiteindelijk de aanhouder. En dat was niet de vis. Weer voor 3 dagen vis in de koelkast. De hengel mag nu pas op donderdag weer uit.

We vinden de mailtjes die we onderweg ontvangen van familie en lieve vrienden ontzettend leuk. De omstandigheden aan boord maken het lastig om te antwoorden omdat lang binnenzitten niet zo prettig is, maar hopen straks op de kaapverden te kunnen reageren.

Hopelijk neemt de wind in de loop van de dag wat af.

Positie: 20 37'09N 21 09'82W
Nog af te leggen: 307 mijl (dat betekent een whopping 143 mijl afgelegd de afgelopen 24 uur!!)

2 opmerkingen:

  1. Wind blijft nog wel rond 20 knopen ENE komende dagen. Maandag trekt ie aan naar 25 knopen maar dan moeten jullie al achter je anker liggen. Zet hem op en geniet van de vangst.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wind gaat langzaam afnemen naar 20 knopen vandaag en 15 knoppen morgen. E tot ENE.jullie kunnen mooie dagafstanden maken. 😉

    BeantwoordenVerwijderen