vrijdag 27 oktober 2017

Marokko richting La Graciosa (4)

Laatste 24 uur zijn ingegaan! Gisteren overdag en vannacht een groot deel kunnen zeilen. En een zeeschildpad gespot!

Vanochtend bij zonsopkomst de vislijn uit. Na een kwartier zagen we drie vissen uit het water springen en toen was het meteen raak. Weer een goeie mahimahi. We hebben ergens gelezen dat deze vissen voor het leven paren en dat als je er 1 vangt, de ander een tijdje mee blijft zwemmen. Een beetje cru, maar het lijkt er op dat deze vis inderdaad getrouwd was, want het vrouwtje (minder stompe kop) zwom met het mannetje mee tot aan de boot. We hebben de hengel meteen weer uitgegooid in een poging ze alsnog te herenigen op de eeuwige jachtvelden maar wellicht was het in dit geval toch 'uit het oog uit het hart'. We hebben het vrouwtje niet meer gezien.

De buit voor een goede welkomst BBQ is in ieder geval binnen en volgens opstapper Esther reageren we al niet meer zo hysterisch als we beet hebben.

Alles verder relaxed aan boord. Zonnetje schijnt en de korte broek kan overdag aan.

Positie:
29 55'63N
12 11'76W
Nog 81.7 mijl te gaan!

1 opmerking:

  1. Ook al geven jullie het aan, ik ben wel degelijk jaloers. Wow, wat had ik dat graag even willen meemaken. Een flinke tonijn, een uit de kluiten gewassen mahimahi. Trouwens Marjolijn ook. Zij zou zooooo graag haar ultieme sushimi willen hebben gegeten. Ik ga ervan uit dat de koelkast nog heel vol zal zijn als we elkaar ontmoeten op Lanzarote. Dan kunnen we die 'schade' wellicht inhalen. Of niet dus......
    In ieder geval zien we wel dat de meerdaagse trip vlot verloopt. Wat zal het jullie een goed gevoel geven morgenochtend stil te liggen en te kunnen gaan genieten van land. Enjoy the last day on the sea until so far.
    Groetjes en liefs ook van Mar.

    BeantwoordenVerwijderen