woensdag 25 oktober 2017

Marokko richting La Graciosa (2)

"Dit is vissersschip Summerwind, vissersschip Summerwind".

We hebben besloten dat we ons niet langer een zeilboot gaan noemen maar een vissersschip. Dat dekt de lading beter. We motoren vooral maar halen ook kanjers van vissen naar binnen. Na de mahimahi van gisterochtend, werd er gistermiddag echt een goeie tonijn naar binnen gehengeld. Commotie alom wanneer deze zich onder zachte dwang en woest-klapperend met zijn staart bij ons op de kuipbank neervlijt. Opstapper Esther leert de fijne kneepjes van het fileren. Een carriere als visvrouw (zelf zegt ze viswijf) op de Albert Cuyp wordt overwogen. De begeleidende videobeelden zullen slechts aan een enkeling beschikbaar worden gesteld.

De hengel gaat vandaag niet uit. De koelkast zit nokjevol.

Het brein draait overuren om diverse recepten te bedenken. Gister geluncht met ceviche van mahi mahi, vanmiddag lunchen we met sashimi van verse tonijn, vanavond eten we geglaceerde mahimahi uit de pan en morgen gegrilde tonijnsteak. Jaloers? Anyone?

Vrees niet, het is niet een en hieperdepiephoera aan boord. Inslingeren kost echt een paar dagen en ondanks dat we relatief veel kunnen slapen, duurt het even voor je je ritme vindt. Gisteren was het bewolkt, grauw en vochtig maar vandaag hebben we goede hoop op wat zonneschijn en wellicht een douche in de kuip? Het wordt er tijd voor...

Positie:
32 33'20N
09 36'79W
Nog 284 mijl te gaan

Geen opmerkingen:

Een reactie posten