maandag 15 januari 2018

Atlantic Crossing - Blue monday?

Het is blue monday vandaag. De meest depressieve dag van het jaar naar het schijnt. Feestdagen voorbij, nog lang geen voorjaar, goede voornemens alweer verbroken. Kommer en kwel.

Hier geldt dat niet. Natuurlijk is er wel onmetelijk veel blue om ons heen qua water en lucht we staan ook aan de vooravond van de grootste feestdag van 2018: morgen komen we aan op Frans Guyana. Reken maar dat de champagnekurken de lucht invliegen!

Het is hier inmiddels 4 uur vroeger dan in Nederland en nog pikkedonker. We hebben inmiddels de eerste tekenen van menselijke beschaving gezien sinds een dag of 10. Uitsluitend in de vorm van andere boten.

Er reizen sinds gisteravond ook 3 vogeltjes met ons mee. Het doet me aan een liedje van Bob Marley denken.

Complimenten gaan uit naar kokkie Cas. In welke zeegang we ons ook bevinden, hij weet met veel kunst en vliegwerk telkens weer lekkere maaltijden naar boven te toveren, ook nu de ingredienten wat schaarser worden. Rijfkoekjes/rosti van aardappel, zoete aardappel en ui. Pompoenlinzensoep. Wraps met tonijn, doperwtjes en kappertjes. Wij kunnen alleen maar met veel respect toekijken.

Nog 160 mijl te gaan!

3 opmerkingen:

 1. Tel erop, dat ook wij een flesje open trekken als jullie zo ver zijn. Leuk te lezen hoe blijdschap zich openbaart als je gewoon (verre) sporen van mensen ziet. Daar zou je hier in het kikkerlandje geen 'last' van hebben.
  Nog anderhalve dag en dan zien jullie nog veel meer mensen en zijn de drie vogeltjes vast en zeker gevlogen. Die Bob Marley toch.
  Een fijne trip nog samen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij proosten op Curacao met jullie mee! Super leuk om jullie verhalen te lezen. Vin, als je weer thuis bent spreken we gauw af met zn vieren om de verhalen "live" te horen. Voor nu een behouden verdere vaart ! John en Tamara

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Land in zicht...! Ik hoor het jullie al roepen. De Franse vlag hangt vast al uit. Nog een paar uur te gaan jongens en dan hebben jullie je eerste grote overtocht achter de rug. Wat een ervaring! En zo leuk dat wij via jullie blog mee kunnen genieten van dit avontuur.

  Jullie benen zullen de komende dagen nog wel flink na-wiebelen; niet alleen door de lange overtocht vermoed ik zo :-)
  Laat de Champagne maar goed knallen. Wij proosten met jullie mee, hier vanuit Nederland.

  Salut & tot héél gauw!! Xx

  BeantwoordenVerwijderen