zondag 12 februari 2017

Hamsteren

Het is wit buiten. Voor het eerst sinds we aan boord wonen, nu bijna 3 jaar, ligt er een goede laag sneeuw op de boot en op de steigers. Het maakt het idee dat we over 12 weken gaan losgooien voor onze reis nog een stuk onwerkelijker.





Het maakt niet uit hoeveel we ook bezig zijn met de voorbereidingen, het lukt maar niet om een echte voorstelling te maken van hoe het straks zal zijn om weg te varen. Bij 6 maanden voor vertrek denk je, ach straks als het nog maar 3 maanden is, dan zullen we wel goed zenuwachtig zijn. En nu is het nog 3 maanden en denken we, ja straks als het nog 2 weken is, dán zullen we wel zenuwachtig zijn. En waarschijnlijk zitten we elkaar straks op 7 mei nog steeds een beetje verdwaasd aan te kijken als we over het Noordzeekanaal richting zee varen: ''Gaat het nu echt gebeuren?"

In onze voorbereidingsmanie hebben we inmiddels genoeg reservematerialen gehamsterd om minstens 3 boten mee te onderhouden. Ergens in ons achterhoofd klinkt steeds vaker en steeds luider: "Hoe gaan we al die spullen in hemelsnaam allemaal meekrijgen!" 
Vandaar dat we vandaag maar voorzichtig gaan beginnen om wat spullen in te laden. 200m reservelijn, 80m dyneema als noodverstaging, impellers, filters, reservepompen voor motor en buitenboordmotor, EHBO spullen, het vindt langzaam een plek. We kunnen niet wachten tot de winter vertrekt zodat we daarmee ook de winterjassen en kleding voor een paar jaar kunnen opbergen. Dat levert weer plek op de kasten voor snorkels, flippers en eindeloos veel slippers!

We kopen een opblaasbare kayak waar we straks ondiepe baaien en riviertjes mee willen verkennen. En de boot zakt weer 3mm dieper. En is een generator misschien toch niet verstandig? Weer 2mm dieper in het water. 

Gelukkig is het nog maar 12 weken dus hoeveel extra spullen kunnen we in dat tijdbestek nog vergaren...?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten