woensdag 3 juni 2015

Groot onderhoud!

Dit voorjaar staat er groot onderhoud op de planning! Vanaf vorig najaar al begonnen met plannen en boeken van de werf etc. Klussenlijst voor 3 weken omvat:
  • er af slopen van ons teakdek - teveel gedoe met open naden en stalen dek er onder. Heel spannend hoe het dek er onder er aan toe is...
  • schilderen van dek (2 componenten), romp en opbouw (1 component) en antifouling
  • vervangen van alle afsluiters
  • vervangen van plafond binnen
  • vervangen van alle bekleding binnen
  • monteren bakstagen
  • diverse kleinere dingen zoals montage van keerblokken, vervangen van een stuk stootlijst, nieuwe belettering, vervangen van stoppers voor de overloop van de grootschoot.
Donderdag 21 mei gaat de boot er uit. 's ochtends is de stoffeerder nog langsgekomen voor het inmeten van de kussens en zijn we de verf gaan ophalen. Pff, altijd weer spannend hoor als die 13 ton in de lucht hangt.

 
Vrijdag 22 mei staat de boot schoongespoten en wel in de loods en kan het klussen beginnen. 's Middags arriveert hulptroep Ernie die dit weekend komt helpen met het zware werk (waarvoor veel dank!!).
 
 
 
Binnen no-time is de boot een slagveld. Het slopen van het dek is een zware klus en er komt redelijk wat roest tevoorschijn, maar gelukkig geen plekken die echt vervangen moeten worden. De lasser komt langs om hier en daar wat gaten te dichten en we zijn uren/dagen in de weer met haakse slijper, hamer, beitel en schuurmachine.
 
 



 
Zaterdag 30 mei gaat dan eindelijk de eerste laag primer er op en daar knapt de boot aardig van op. Dinsdag 2 juni gaat de eerste laag aflak op de romp. Een nieuwe kleur dus we zijn benieuwd hoe dat nu uitpakt.
Vandaag (woensdag 3 juni) hebben we nog een volle week voor het afronden van het verven en het aanbrengen van de antifouling, het vervangen van de afsluiters en het plafond en het terugmonteren van het dekbeslag. We willen tevens de voetschakelaars voor de ankerlier weer terugplaatsen (deze hadden we eerder verwijderd). Heel benieuwd of we alles op tijd gaan redden voor dat de boot volgende week donderdag weer te water gaat. Maar wat wordt onze Summerwind weer mooi!!
 



 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten